"Bästis Kladdkaka"
3 ägg
3 3/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 1/2 tsk vaniljsocker
150g smör
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Vispa ägg och socker poröst.
* Tillsätt de torra ingredienserna.
* Smällt smöret och häll det i smeten.
* Smöra och bröda en form (26-28 cm i diameter).
* Ställ i ugnen i 25-30 min.
* Servera med grädde och mosade hallon.
TIPS! Festlig tårta: smält 200g choklad (t.ex. Marabou Apelsinkrokant) i vattenbad tillsammans med 1/2 dl mjölk. Fördela över kakan (när den svalnat) och hugg in direkt eller låt stå kallt för att chokladen skall stelna- Tårta!
Godaste kladdkakan "ever"
SvaraRaderahttps://pbs.twimg.com/profile_images/344513261577360027/47d9c92134daba9635fd92e639edbbac.jpeg
SvaraRaderaFunkar det lika bra med en bakform på 24 diameter? c:
SvaraRaderaLedsen för sent svar Skuttan98! Antar att du märkte att det fungerade lika pra med 24 cm:) kanske behöver någon min extra i ugnen bara!
RaderaGodaste Kladdkakan!! Tack för receptet Emelie// Therese S
SvaraRadera