Mitt bland alla kartonger sitter jag här nu på golvet, mer sugen på mat än någonsin!
Skinka och Västerbottenfylld kycklingfilé på en bädd av ungsrostade rotsaker samt en pestosås
5p
5 st kycklingfiléer
100 g skinka
1/2 dl crème fraiche
2 1/2 dl riven västerbottenost
Sås
3 msk grön pesto
5 dl matlagningsgrädde
25 g smör
salt och peppar (efter behag)
Rotsaker
2 st sötpotatis
4 st palsternacka
4 st morot
1/2 dl torkad timjan
1 dl olivolja
1 dl flytande honung
flingsalt (efter behag)
* Bryn kycklingfiléerna så att de får fin färg, låt de svalna och gör ett snitt längs med filén som når till hälften
* Finhacka skinkan och blanda med créme fraiche västerbottenost till en fast smet
* Fyll filéerna med ca 1 msk av smeten sätt sedan i tandpetare så att smeten ligger kvar
* Lägg filéerna i en ugnsform med snittet uppåt
* 150 grader i 20 min eller tills kycklingen har 72 grader i den tjockaste delen
* Smält smöret i en gryta, fräs peston i smöret ca 5 min, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, låt sjuda i 5 min
* Skala rotsakerna, skär morötterna och palsternackorna i 1/2 cm tjocka stavar, 4 cm långa, sötpotatisen i 1 cm x 1 cm stora kuber.
* Lägg i en ugnsform, häll över oljan, timjan, honungen och grädda i 225 grader i 20-30 min
* För servering, lägg rotfrukterna mitt på tallriken, dela kycklingfiléerna rakt över snittet och lägg denna på rotsakerna, häll såsen runt hela anrättningen och lite på kycklingfilén
* Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar