Skäm bort dina kära med en vacker kombination av syrliga bär och söt, len kräm.
Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt
4p
250 g frysta hallon
½ dl strösocker
Vaniljkräm
1 vaniljstång
rivet skal av 1/4 citron
2 dl mjölk
4 äggulor
1 msk majsstärkelse
½ dl strösocker
20 g smör
2 passionsfrukter
* Blanda hallon och socker.
* Värm de i en kastrull på svag värme eller i mikro ca 2 min tills hallonen har tinat och sockret smält.
* Häll upp i 4 glas och ställ i frys eller kyl ca ½ tim.
* Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
* Koka upp mjölken med vaniljstång, frön och citronskal. Låt dra ca 10 min.
* Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker.
* Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna.
* Rör ner smöret. Låt vaniljkrämen svalna något.
* Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Fördela krämen på hallonen och låt stå i kyl ca ½ tim.
* Toppa med passionsfrukten vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar