Ostgratinerad kassler med Dijonsenap, Körsbärstomater & Champinjoner
4p
500 gram kassler
2 dl riven ost
3 msk dijonsenap
150 g champinjoner
1 burk körbärstomater
Svartpeppar
Senapssås
5 dl mjölk
2 msk dijonsenap
1 msk majsena
2 dl ost
Salt & Peppar
* Sätt ugnen på 225 grader.
* Skär kasslern i tunna, jämna skivor.
* Lägg skivorna omlott i en smord ugnsform och bred ut en klick dijonsenap på varje skiva.
* Halvera körsbärstomaterna och skiva champinjonerna för att sprida ut dem ovanpå kasslern.
* Krydda med svartpeppar.
* Koka upp mjölken till senapssåsen i en kastrull tillsammans med majsena, senap och kryddor.
* Drag av kastrullen från plattan och häll i osten, låt stå någon minut.
* Häll senapssåsen över kasslern.
* Strö över den rivna osten och gratinera ca 20 min.
* Servera med pasta!
TIPS! Är man inte en senapsfantast kan man strunta i senapssåsen och istället strö över extra ost innan gräddning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar