söndag 20 november 2011

Het kyckling i kokosmjölk med nudlar


Kyckling i kokosmjölk med nudlar

  • 4p
  • 4 port äggnudlar
  • 2 röda paprikor
  • vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 900 g kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • 1 msk gul curry
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • (1 tsk röd currypasta, för hetare gryta)
  • 1 lime
  • 2 burkar skivade bambuskott
  • 2 burkar skivade vattenkastanjer
  • salt och peppar
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken.
  • Skär kycklingfilén i skivor.
  • Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök, vattenkastanjer, bambuskott och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med gulcurry och socker.
  • Tillsätt kokosmjölk, buljong, röd curry och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
  • Red vid behov.
  • Servera med nudlarna.
TIPS! Tillsätt ca 3 dl vatten och servera som soppa tillsammans med en klick crème fraîche!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar