lördag 19 mars 2011

Baconlindad kyckling med créme fraiche

Baconlindad kyckling med créme fraiche

4p
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
1 burk Créme Fraiche (gärna en smaksatt med Paprika/Chili)
1 burk créme fraiche (lätt)
1 st röd paprika
1 ask färska champinjoner
3 msk ketchup eller chilisås
2 msk sweet chili sås
100 gram riven ost
salt
svartpeppar
paprikapulver

* Sätt ugnen på 225 grader.
* Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt dem. Bryn hastigt i en stekpanna runtom.
* Blanda cremé fraiche, tärnad paprika, skivade champinjoner, ketchup, sweet chili sås och lite av osten. Krydda efter egen smak.
* Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform (utan röran) och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
* Fördela sedan créme fraiche blandningen ovanpå kycklingfiléerna och strö på ost och ställ in i ugnen ca 5 minuter tills osten fått lite färg.
* Använd gärna termometer så allting blir genomstekt.
* Servera med klyftpotatis eller ris samt en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar