torsdag 8 mars 2012

"Bästis Kladdkaka"

"Bästis Kladdkaka"

3 ägg
3 3/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 1/2 tsk vaniljsocker
150g smör

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Vispa ägg och socker poröst.
* Tillsätt de torra ingredienserna.
* Smällt smöret och häll det i smeten.
* Smöra och bröda en form (26-28 cm i diameter).
* Ställ i ugnen i 25-30 min.
* Servera med grädde och mosade hallon.

TIPS! Festlig tårta: smält 200g choklad (t.ex. Marabou Apelsinkrokant) i vattenbad tillsammans med 1/2 dl mjölk. Fördela över kakan (när den svalnat) och hugg in direkt eller låt stå kallt för att chokladen skall stelna- Tårta!

5 kommentarer:

  1. Godaste kladdkakan "ever"

    SvaraRadera
  2. https://pbs.twimg.com/profile_images/344513261577360027/47d9c92134daba9635fd92e639edbbac.jpeg

    SvaraRadera
  3. Funkar det lika bra med en bakform på 24 diameter? c:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ledsen för sent svar Skuttan98! Antar att du märkte att det fungerade lika pra med 24 cm:) kanske behöver någon min extra i ugnen bara!

      Radera
  4. Godaste Kladdkakan!! Tack för receptet Emelie// Therese S

    SvaraRadera