torsdag 14 november 2013

Ugnsbakad Potatis med Nötfärsbiffar, Haricots verts och Fetaostsås

Ugnsbakad Potatis med Nötfärsbiffar, Haricots verts och Fetaostsås


4p
1 kg små fina potatisar (mandelpotatis, färskpotatis etc.)
Olivolja
Salt

Nötfärsbiffar
400g nötfärs
1 krm chilipulver
2 äggvitor
Salt& Peppar

Fetaostsås
1 pkt fetaost
2 dl créme fraiche
1krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
Salt

Haricots verts
250g haricots verts
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
Salt k& Peppar

* Sätt ugnen på 225 grader
* Skrubba potatisen, lägg den på bakplåtspapper på en plåt, pensla över olivolja och strö över salt
* Sätt in i ugnen i 40 min
* Koka upp lättsaltat vatten och koka bönorna i 5 min
* Häll av vattnet och kyl ned bönorna i kallt vatten
* Skiva rödlöken tunt och fräs upp i en panna tillsammans med bönorna och pressad vitlök
* Blanda alla ingredienser till nötfärsbiffarna, forma till biffar och stek i panna
* Smula sönder fetaosten och blanda med alla ingredienser.
* Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar