tisdag 4 februari 2014

Blomkålssoppa med Bacon och Ädelost

Blomkålssoppa med Bacon och Ädelost


4p
600g blomkål (ca 1kg blomkålshuvud)
1/2 gul lök
1 st hönsbuljongtärning
1st grönsaksbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 vitlöksklyfta
1 pkt tärnad bacon
1pkt Kvibille ädelost (140g)

* Skär blomkålen i buketter och lägg i en kastrull tillsammans med hackad lök och buljong. Fyll på med vatten så att det täcker.
* Låt koka till blomkålen blivit mjuk med lite motstånd.
* Häll av vatten så att det bara är kvar hälften så mycket som blomkål.
* Mixa blomkålen, häll i grädden, pressa vitlök och krydda - värm upp på låg värme.
* Stek baconet på medelvärme tills den blir knaperstekt.
* Häll upp soppan i skålar, strö över baconet och smula över osten.
* Servera med vitlöksbröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar