torsdag 30 oktober 2014

Spindeltårta Halloween

Spindeltårta

Tigerkaka
5 1/4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1/4tsk salt
110g smör
3dl socker
2ägg
1 3/4 dl gräddfil
4tsk vaniljsocker
6msk mjölk
3msk kakao

* Sätt ugnen på 170 grader.
* Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke och sätt åt sidan.
* Vispa ihop smör och socker fluffigt, ca 3 min.
* Rör i ett ägg i taget och tillsätt sedan gräddfilen och vaniljsockret.
* Vispa i de torra ingredienserna med smeten och addera mjölken.
* Dela smeten på 2 och vispa ned kakaon i en av delarna.
* Häll i den vita smeten i en springform och klicka sedan ut 3 klickar med chokladsmet.
* Använd en slickepott och rör försiktigt i smeten tills du fått ett tigermönser.
* Grädda i ugnen ca 45 min tills provstickan är torr.
* Tag av kanten på springformen och låt kakan svalna.
* Medan kakan svalnar, förbered chokladkrämen nedan.

---------------------------------------------------------------------

Chokladkräm
4st äggulor
1dl grädde
1dl socker
150g smör
100g mörk choklad

  1. *Sjud upp äggulor och socker i en kastrull 
  2. * Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner smör och choklad, rör tills det smält och låt det sedan svalna.
  3. * Vispa grädden och blanda ned i smeten.
  4. * Skär tigerkakan på 2 så att du får 2 tårtbottnar.
  5. * Bred ut chokladkrämen på den understa bottnen och ställ i kylen medan du gör den vita chokladkrämen nedan. 
---------------------------------------------------------------------

Vit chokladkräm
300 g Vit Choklad
300 g Smör
300 g Philadelphiaost
9 dl Florsocker

* Smält chokladen i ett vattenbad och lägg därefter i smöret.
* Rör samman och tillsätt Philadelphiaosten samt florsockret.
* Tag fram botten med chokladkräm ur kylen och placera det översta locket uppochner uppe på.

* Smeta ut den vita chokladkrämen, uppe på och på sidorna av tårtan. För att få en len yta kan du använda dig av en tårtspade/slickepott som du mellan varven spolar under varmt vatten.
* Ställ tårtan i kylen medan du gör garnityren nedan.
---------------------------------------------------------------------

Chokladgarnityr
100g mörk choklad

* Smält chokladen och lägg i en sprits med mycket litet hål, ca 3 mm.
* Tag ut tårtan ur kylen och börja garnera i mitten av tårtan och bygg en spiral ut mot kanterna.
* Tag en tandpetare och drag sträck från mitten av tårtan och ut mot kanterna för att få ett spindelnät.
* Gör spindelben genom att göra nr "7" i olika storlekar på ett bakplåtspapper så att de räcker till spindlarna men gärna några extra ifall de går sönder. Lägg in pappret med benen i kylen.
* Gör spindlar genom att först klicka ut en rund större kropp på tårtan och sedan ett mindre huvud intill. Gör så många spindlar du önskar.
* Tag ut spindelbenen ur kylen och ta försiktigt av de från pappret och placera de stående på spindelkroppen.
* Ställ tårtan i kylen åtminstone 1 timme innan servering.
---------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar