måndag 3 september 2012

Krämig pastagratäng med skinka

Krämig pastagratäng med skinka

4p
300 g pasta
150 g rökt skinka eller kalkon
3 dl tomatsås
2 1/2 dl ostsås
1 dl riven ost

Tomatsås
1 st gul lök
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
salt och peppar
Örtkryddor

Ostsås
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl riven ost
Salt & peppar

* Hacka löken och fräs i olja tillsammans med riven eller pressad vitlök. Tillsätt tomatpuré och de krossade tomaterna, salt, peppar och hackade färska örter.
* Låt det hela puttra minst 10 minuter och gärna 30–40 minuter.
* Mixa såsen slät med stavmixer eller mixer om du önskar
* Koka pastan efter anvisning
* Sätt ugnen på 225 grader
* Smält smöret i en kastrull och blanda jämt i vetemjölet.
* Tillsätt mjölken och koka upp.
* Dra av plattan och lägg i osten och kryddorna
* Skär skinkan/kalkonen i bitar
* Blanda pasta, såser (jag brukar anväda ca 3 dl av tomatsåsen) och skinkan/kalkonen och lägg i en ungsform, strö över osten
* Ställ mitt i ugnen i 10-15 min tills dess att den har fått färg och puttrar
* Servera med sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar