fredag 31 augusti 2012

Fylld lövbiff med dijonkräm och klyftpotatis

Fylld lövbiff med Dijonkräm och Klyftpotatis


4p
10 potatisar, ca
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt

400g lövbiff (ca 7 st)
1 stor rödlök (eller 2 små)
200g philadelphia ost
4 dl crème fraîche
3 msk dijonsenap (eller vanlig senap)
1 dl riven ost
Salt & Peppar

* Sätt ugnen på 225 grader.
* Skrubba och klyfta potatisen.
* Lägg i en form tillsammans med olja, salt och pressad vitlök. Blanda runt.
* Sätt in potatisen mitt i ugnen i 25 min.
* Hacka rödlöken och lägg i en bunke tillsammans med philadelphiaosten, crème fraîchen, senapen, den rivna osten, salt och peppar. Blanda.
* Lägg ut lövbiffen och klicka ut röra på halva biffen.
* Rulla ihop den och lägg den fyllda lövbiffen i en oljad ugnsform med skarven nedåt. Blir det röra över så fördela den runt lövbiffarna i formen.Krydda gärna lövbiffarna med salt och peppar.
* Flytta ned potatisen längst ned i ugnen och ställ in formen med den fyllda lövbiffen i mitten. Låt stå i ugnen i 15 min.
* Servera med en härlig sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar