torsdag 24 januari 2013

Klassisk Moussaka

Klassisk Moussaka

4p
400g nötfärs
2 auberginer
1 zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk oregano
1 köttbuljongtärning
2 pkt mozzarella (à 125g nettovikt)
Salt & Peppar
3 msk vatten
1 pkt kvarg (250g, 10%)

* Skär auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor och salta - låt salta i 10 min
* Fräs hackad lök och vitlök med färsen.
* Tillsätt salt, peppar, oregano, buljong, tomatpuré och vatten. Låt koka i 10 min.
* Rör ned kvargen.
* Sätt ugnen på 225 grader.
* Torna av saltet och stek auberginskivorna i 5 min på båda sidor på medelvärme.
* Skiva zucchinin i 0,5 cm tjocka skivor
* Varva aubergin, zucchini och köttfärs i en smord panna. Avsluta med skivad mozzarella.
* Grädda i mitten av ugnen i 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar