lördag 9 mars 2013

Bästa Chokladfondanten

Bästa Chokladfondanten

4p
120g smör
150g mörk choklad (marabou)
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
2 msk mjöl
Kakaopulver

* Sätt ugnen på 225 grader.
* Smält chokladen tillsammans med smöret i vattenbad.
* Smöra 4 portionsformar (1,5-2 dl) och skaka runt kakaopulvret så att formarna täcks.
* Vispa socker, vaniljsocker, ägg och gulor poröst och luftigt.
* Blanda ned äggsmeten i chokladen och tillsätt mjölet. Vispa till en jämn smet.
* Fördela i formarna och baka i ugnen 12-15 min beroende på ugnen. Fondanten skall vara fast i kanterna och lös i mitten - testa med en provsticka.
* Stjälp upp på ett fat och servera med glass och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar