måndag 13 maj 2013

Krämig Lövbiffsgryta med Rödvin

Krämig Lövbiffsgryta med Rödvin


6p
500g lövbiff
2 gul lök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl rödvin
1 msk soja
3 msk vinbärsgelé
1/2 tsk timjan
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk majsena
Salt & Peppar
200g champinjoner

* Strimla lövbiffen och klyfta löken - fräs i panna.
* Blanda grädde, rödvin, soja, gelé, timjan, smulad buljongtärning, vatten och majsena i en bunke.
* Häll såsen i pannan, krydda med salt och peppar och låt koka ca 30 min.
* Skiva champinjonerna och låt de koka i pannan ca 5 min före servering.
* Servera med gelé, kokt potatis och kokta grönsaker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar