onsdag 22 maj 2013

Kyckling rostad i Lök med Rotfrukter och Balsamsås

Kyckling rostad i Lök med Rotfrukter och Balsamsås

4p
4 stora potatisar
4 stora morötter
2 palsternackor
4 st kycklingfiléer (500-600g)
Salt
Peppar
oregano
1 gul lök
1 röd lök
6-8 vitlöksklyftor
Olivolja

Balsamsås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk majsena
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond 
1/2 msk oregano
1/2 tak soja
Salt & Peppar

* Koka upp vatten och sätt ugnen på 225 grader
* Tvätta och kllyfta potatisen och skär morötter och palsternackor i stavar.
* Förväll de i det kokade vattnet i ca 3 min.
* Lägg kycklingen på en plåt och krydda med salt, peppar och oregano.
* Klyfta löken och lägg runt kycklingfiléerna.
* Strö ut potatisen, morötterna och palsternackorna runt om på plåten, häll över olivolja och sätt i ugnen ca 25 min.
* Blanda ingredienserna till såsen och koka upp ca 5 min.
* Servera! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar