tisdag 18 mars 2014

Lyxig Hamburgare med Chevre och Fikonmarmelad

Lyxig Hamburgare med Chevre och Fikonmarmelad


4st
500g nötfärsen
1/2 tsk Salt
Peppar
200g chevreost
4 tsk fikonmarmelad
Hamburgerbröd
7 potatisar
Olivolja
Grillkrydda

* Sätt ugnen på 225 grader
* Skrubba potatisen och klyfta. Lägg i en form, pensla med olivolja och krydda med grillkrydda. Ställ mitt i ugnen i ca 25 min.
* Blanda nötfärsen med salt och peppar. Ett tips är att krydda med peppar tills färsen luktar.
* Platta ut runda burgare (lika stora som bröden) och stek, ca 2 min per sida beroende på tjocklek (till köttsaften tränger upp).
* Lägg burgarna på underdelen av bröden, strö över en 0,5 cm chevreskiva/hamburgare och klicka på ca 1 tsk fikonmarmelad/hamburgare
* Servera med en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar