onsdag 22 december 2010

Kycklingpaj


Kycklingpaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1/2 tsk salt

Fyllning
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök, ca 300 g
Smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost

* Hacka samman smör, salt och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
* Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
* Ställ i kylen ca 30 min
* Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken.
* Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
* Kärna ur och tärna paprikan
* Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
* Förgrädda pajskalet ca 10 min.
* Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
* Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
* Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar