onsdag 29 december 2010

Varmrökt laxpaj

Varmrökt laxpaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1/2 tsk salt


Fyllning
5 hackade schalottenlökar
smör
250 g varmrökt lax i bitar
75 g strimlade sockerärtor
½ dl hackad dill
½ påse riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl lätt crème fraiche
½ dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

* Hacka samman smör, salt och mjöl tills smöret är finfördelat.
* Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
* Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
* Ställ i kylen ca 30 min.
* Nagga den med en gaffel. Förgrädda ca 10 min i 200 grader.
* Fräs schalottenlök i smör i en stekpanna.
* Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
* Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen.
* Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

TIPS! Krydda gärna lite extra och använd gärna mer dill för mer smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar