onsdag 15 december 2010

Soppa - Gulasch

Soppa - Köttfärsgulasch

4p
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt och peppar

Varm ostbaguette
baguette
färskost av valfri smak

* Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i tärningar.
* Fräs alla grönsaker och köttfärs i olja i en kastrull eller gryta.
* Tilllsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kryddor. Låt koka ca 10 minuter.
* Smaka av med salt och peppar.
* Servera gärna soppan med en varm ostbaguette.

Varm ostbaguette:
* Sätt ugnen på 250ºC.
* Skär en baguette på längden. Bred på färskost med valfri smak. Lägg på överdelen. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar