onsdag 3 oktober 2012

Kyckling med ädelost

Kyckling med ädelost

4p
1 gul lök
500g kycklingfilé
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraîche
1 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 tsk krossad rosépeppar
1 1/2 msk svartvinbärssaft
3/4 msk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
Salt & Peppar
140g ädelost
Färsk rosmarin

* Hacka löken och fräs i panna.
* Skär kycklingfilén i bitar och bryn den tillsammans med löken.
* Tillsätt grädde, crème fraîche, fond, kryddor, vitlök, saft och soja. Låt koka under lock ca 15 min.
* Rör ner osten mot slutet och strö över rosmarin.
* Servera med bulgur eller ris!

TIPS! Det går även att byta ut vinbärssaften mot lingonsylt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar