torsdag 21 mars 2013

Smarrig Kycklingpaj med sting

Smarrig kycklingpaj med sting

4p
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning
500g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini
2 dl soltorkade tomater
2 msk hackad persilja
Paprikapulver
Salt & Peppar

Äggsmet
2 dl riven parmesanost
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 tsk sambal oelek

* Lägg mjölet och saltet i en bunke. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet med fingertopparna. Häll i vattnet och krama snabbt ihop till en boll.
* Tryck ut degen i en rund pajform. Låt degen gå upp lite på kanten.
* Nagga skalet med gaffel och låt stå kallt ca 30 min för att det inte skall sjunka ihop vid gräddning.
* Sätt ugnen på 225 grader.
* Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
* Tärna kycklingen och stek upp tillsammans med pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar.
* Skär paprikan, tomaterna och zucchinin i cm-stora bitar - lägg i en bunke och blanda med kycklingen och persiljan.
* Sänk ugnen till 200 grader.
* Blanda ingredienserna till äggsmeten.
* Fördela fyllningen i pajskalet och häll till sist över äggsmeten.
* Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
* Låt gärna pajen vila under folie ca 15 min.
* Servera med knäckebröd och en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar