söndag 15 augusti 2010

Foccacia

Foccacia

1 st limpa
1 1/4 jäst
1/2 msk salt
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 1/2 dl hackade oliver (gröna)
4 st soltorkade tomater
400 g vetemjöl
1 msk flingsalt

* Värm vatten och olivolja till 37 grader
* Rör ut vätskan med jästen i en bunke så att jästen löser sig
* Finhacka oliver och tomater och lägg ned tillsammans med saltet i vätskan
* Tillsätt mjölet under omrörning tills degen blir elastisk och smidig
* Låt degen jäsa till dubbel storlek med bakhanduk över
* Knåda degen smidig på en arbetsbänk, forma den rund och lägg på en plåt
* Ta pekfingret och gör 8-10 hål, ringla över 1 msk olivolja och strö över flingsaltet
* Grädda 200 grader i 30 min
* Passar perfekt till utflykt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar