söndag 8 augusti 2010

Foliegrillad fiskfilé med dillsås

Efter en inspirerande helg på västkusten med Jonas som storfiskare kommer följande recept!

Foliegrillad fiskfilé med dillsås

3 fiskfiléer/hela fiskar (vitt eller rött kött)
1 msk citronpeppar
1/2 dl olivolja
1/2 tsk malen rosépeppar
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
1 näve dragon

Dillsås

2 dl turkisk yoghurt
1 dl hackad dill
1 krm salt
3 droppar citronsaft

* Blanda citronpeppar, malen rosépeppar, flingsalt och svartpeppar i en djup tallrik
* Pensla fisken med olivolja och doppa i kryddblandningen
* Lägg fiskfilén var för sig i folie tillsammans med dragon och strö över ytterligare flingsalt
* Vik ihop folien och lägg på grillen
* Låt grillas över glöd i 20-25 min
* Blanda ihop indredienserna för dillsåsen
* Serveras med kokt potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar