tisdag 14 augusti 2012

Ost- och skinkpaj med sting

Ost- och skinkpaj med sting

4p
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1/2 tsk salt

Fyllning
200 g rökt skinka
3 dl riven ost, t. ex. grevé- eller herrgårdsost
3 ägg
3 dl mjölk (helst röd)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 tsk sambal oelek (För hetta, inte nödvändigt)
3 st körsbärstomater

*Sätt ugnen på 200 grader.
* Lägg mjölet och saltet i en bunke. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet med fingertopparna. Häll i vattnet och krama snabbt ihop till en boll.
* Tryck ut degen i en rund pajform. Låt degen gå upp lite på kanten. Grädda pajskalet 10 minuter och ta sedan ut formen ur ugnen.
* Knäck äggen i en bunke och rör i mjölk, salt, peppar paprikapulver och sambal oelek.
* Skär skinkan i tärningar och häll i äggsmeten tillsammans med den rivna osten.
* Häll smeten över pajskalet.
* Skiva körsbärstomaterna och lägg försiktigt på pajen innan gräddning.
* Grädda pajen cirka 30 minuter i ugnen.
* Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar