onsdag 8 augusti 2012

Choklad Cupcakes

Choklad cupcakes

12 st
1 3/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
50 gram smör (rumstempererat)
1 1/4 dl mjölk
1 ägg

Chokladfrosting
4 dl florsocker
4 msk kakao
75 gram smör
2 msk mjölk
Valfritt strössel

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
* Smula smöret i mjölblandningen och rör samman.
* Rör hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.
* Vispa resten av mjölken med ägget och rör ner i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.
* Grädda cupcakesen i 20-25 min. Känn efter med en provsticka om cupcakesen är klara - provstickan skall inte bli kladdig.
Låt de färdiggräddade cupcakesen svalna på ett galler.
* Blanda florsocker och kakao, smula ner smöret i blandningen.
* Vispa med en elvisp i låg hastighet och tillsätt mjölken lite i taget. Vispa i minst 5 minuter tills dess att frostingen är lätt och luftig
* Garnera dina cupcakes med chokladfrosting och strössel.

TIPS! För att få frostingen hård, tillsätt några droppar citronsaft eller ättika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar