måndag 20 augusti 2012

Köttfärsbiffar med fetaost och pepprig sås

Köttfärsbiffar med fetaost och pepprig sås

4p
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl crème fraiche
1 msk flytande kalvbuljong
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk rosmarin (eller timjan)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
150 g fetaost
1 dl vatten

Pepprig sås
2 dl crème fraiche
1 tsk soja
1/2 tsk timjan
1 tsk örtpeppar

* Blanda nötfärs, ägg, crème fraiche, buljong, pressad vitlök, tomatpuré, rosmarin, salt och peppar till en smet. Smula och rör i fetaosten.
* Forma små biffar. Stek biffarna i olivolja, ca tre minuter på varje sida.
* Slå på 1 dl vatten och låt biffarna puttra i några minuter.
* Ta upp biffarna ur pannan. Häll i crème fraiche, örtpeppar, soja, timjan och vatten i pannan.
* Koka upp såsen och lägg tebax biffarna. Koka ytterligare någon minut.
* Servera med potatis eller pasta

TIPS! Man kan också steka biffarna i en form klädd med bakplåtspapper i 200 graders ugnsvärme 15-20 min.

TIPS! Är man inte för pepprig sås kan man byta ut den mot fantastisk fetaostsås som man hittar här: Fetaostsås, och servera biffarna med klyftpotatis istället, lite mer festligt kan många tycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar