tisdag 4 januari 2011

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås som smaksatts med balsamvinäger, oregano och vitlök.


Kyckling med parmaskinka och balsamsås


4p
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka eller bacon
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc. kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor


* Sätt ugnen på 225°
* Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna.
* Linda skinkskivorna/baconet runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
* Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
* Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
* Servera med frästa grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar