torsdag 10 mars 2011

Biff teriyaki

Biff teriyaki

4p
400 g strimlat nötkött (t ex lövbiff)
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk broccoli
1 burk minimajs
1 röd paprika
1 burk skivade bambuskott
1 burk skivade vattenkastanjer
1 msk smör
ca 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
ca 1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 krm vitpeppar
Salt & Peppar

* Skala och skiva lök och morötter. Dela paprika och broccolin i små buketter.
* Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
* Ta upp köttet och fräs grönsakerna.
* Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek, mjölk, kryddor och grädde.
* Låt allt koka några minuter.
* Red vid behov.
* Servera med ris.

TIPS! Går likabra att använda kyckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar