tisdag 22 mars 2011

Moussaka på potatis

Moussaka på potatis

4p
10 potatisar, kokta
2 gula lökar, finhackade
1-2 klyftor vitlök, hackade
400 g köttfärs
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl köttbuljong från tärning
1-2 msk tomatpuré
1 krm timjan
salt och peppar

Sås
3 msk margarin
4 msk vetemjöl
6-7 dl mjölk
4 dl lagrad ost, riven
salt och peppar

* Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig.
* Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
* Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter.
* Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
* Sätt ugnen på 250°.
* Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst.
* Gratinera i ugnen 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar