onsdag 9 mars 2011

Tacopaj

Tacopaj

Mördeg
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1/2 tsk salt

Fyllning
400 g nötfärs
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1/2 dl vatten
1 påse tacokrydda
2 dl crème fraiche chili paprika
2 dl crème fraiche
salt & peppar
riven ost

* Blanda mjölet med saltet och arbeta in smöret i med fingrarna och häll på så mycket kallt vatten att degen binds ihop.
* Kavla ut degen och klä en 25 cm vid pajform. Ställ att vila i kylskåpet eller på en sval plats i 30 minuter.
* Picka hål i pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 minuter i 200 °C ugnsvärme. Låt svalna medan du gör fyllningen.
* Finhacka löken och fräs den i en panna.
* Tillsätt pressad vitlök och nötfärsen och stek tills dess att den blir brun.
* Blanda ned tacokryddan tillsammans med 1/2 dl vatten.
* Stek på hög värme tills dess att vattnet dunstat, dra av från plattan och häll i pajformen.
* Blanda de båda crème fraichen och lägg som en bädd över färsen och strö över riven ost.
* Grädda ca 15 min på 200 g.
* Servera med grönsallad!

2 kommentarer: