söndag 20 mars 2011

Spenatsoppa med ägghalvor

Spenatsoppa med ägghalvor

4p
400 g Spenat (fryst, hackad)
2 msk Smör el. margarin
1 L vatten
2 buljongtärning (grönsak)
2 dl Matlagningsgrädde
Salt & peppar
Ägg

* Hårdkoka äggen. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar. Skala och halvera äggen när de kallnat.
* Smält matfett i en stor kastrull, vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordenligt.
* Tillsätt resten av vattnet, buljong, grädde och den frysta spenaten.
* Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
* Häll upp varm soppa i en djup skål och lägg i ägghalvor. Servera gärna hårt bröd med god ost till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar