fredag 28 december 2012

Emelies favorit - Fillimpa

Semlans favorit - Fillimpa

1 limpa
5 dl filmjölk
1/2 dl ljus sirap
1 dl grovhackade tranbär
1 dl russin
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl vetekross
2,5 dl rågmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Blanda filmjölken och sirapen i en bunke.
* Tillsätt tranbär, russin, solroskärnor, linfrön, havregryn, rågkross, vetekross, rågmjöl och vetemjöl.
* Blanda ned salt, bakpulver och bikarbonat.
* Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sicker ut.
* Tryck ut smeten i formen, strö över havregryn och grädda brödet mitt i ugnen 40-45 min.
* Tag ur brödet ur ugnen och lyft ur det ur formen med hjälp av pappret.

TIPS! Det går att byta ut och lägga till andra nötter och frukter om så önskas men detta är min favorit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar