måndag 31 december 2012

Sparrissoppa med Parmesanflarn

Sparrissoppa med Parmesanflarn

4p
500g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl matlagningsgrädde
5 dl vatten
2 st kycklingbuljongtärningar
1 dl vitt vin
Salt & Peppar
200g parmesanost

* Koka upp lättsaltat vatten.
* Bryt av den nedre delen av sparrisen för att få bort det hårda. Skiva den i 1 cm breda bitar och spara topparna oskurna.
* Lägg i bitarna och topparna i det lättsaltade vattnet, koka 3 min och häll av vattnet.
* Skala och hacka löken och fräs i en kastrull.
* Slå över vinet, vattnet och buljongtärningarna och koka upp.
* Lägg i sparrisbitarna (inte topparna) och koka i 10 min.
* Sätt ugnen på 200 grader
* Riv parmesanosten och lägg ut högar på bakplåtspapper.
* Grädda i ugn i 5 min eller tills flarnen är gyllenbruna. Ta ut och låt de svalna.
* Mixa soppan och krydda med salt och peppar.
* Garnera soppan med sparrissopparna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar