söndag 30 december 2012

Mustig Svampsoppa med knaperstekt Bacon

Mustig Svampsoppa med knaperstekt Bacon

4p
2 msk smör
500g champinjoner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vetemjöl
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk balsam vinäger
1/2 dl hackad persilja
Salt & Peppar
1p bacon i bitar

* Hacka lök och champinjoner grovt och fräs upp i en gryta.
* Strö över vetemjöl och häll på vattnet och buljongtärningen, låt koka i 15 min.
* Mixa soppan slät.
* Tillsätt mjölken, grädden och vinägern, koka upp i 5 min.
* Hetta upp en panna på medelvärme och lägg i en klick smör.
* Lägg i baconet och låt fräsa 3 min på varje sida.
* Lägg baconet på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
* Smaksätt soppan med salt och peppar.
* Strö över bacon och persilja innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar