fredag 20 maj 2011

Daimrutor

Daimrutor

1 st långpanna

Kakan
2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk

Glasyr
250 gram smör
4 dl strösocker
3 st äggula
1 msk vaniljsocker
2 st dubbeldaim

* Vispa ägg och socker vitt och pösigt
* Smält smöret och häll i mjölken i smöret.
* Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
* Rör ner de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten.
* Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
* Grädda i ca 15 min 225grader. Låt kakan svalna.
* Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
* Värm under omrörning tills smeten tjocknar.
* Bred glasyren över kakan och strö över hackad daim.
* Låt glasyren stelna.
* Skär kakan i rutor och njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar