torsdag 5 maj 2011

Pastagratäng

Pastagratäng

4p
7 dl penne, fullkorn
400 gram köttfärs
1 st purjolök(ar)
rapsolja
1 burk(ar) krossade tomater, med basilikasmak eller chili
1,5 st vitlöksklyfta, pressad
1 påse riven ost
salt och peppar
muskot, riven, färskriven efter smak

* Koka pastan enligt anvisningar.
* Sätt ugnen på 250 °.
* Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med purjolöken.
* Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor
* Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
* Dela i portionsstorlek och frys.
* Servera med sallad, tomat och paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar