måndag 6 juni 2011

Nyttigare hönökaka

Nyttigare hönökaka

50 gram jäst
50 gram margarin
1 liter lättmjölk
0,5 dl ljus sirap
8 dl rågsiktsmjöl
4 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl
linfrön
solrosfrön

* Börja med att smälta margarinet i en kastrull, när det smält häller du över mjölken. Låt det bli fingervarmt (37 grader)
* Under tiden smular du ner jästen. Häll sedan över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sej
* Häll i alla andra ingridienser och blanda ihop till en smidig deg. Låt sedan vila i 40 min under bakhandduk
* Knåda sedan brödet lätt, gör 12 st bollar av brödet, Lägg på en plåt med bakplåtspapper & låt vila igen under bakhandduk men nu i 20 min.
* Sätt igång ugnen på 275 grader.
* När brödet vilat klart kavlar du en bulle på en plåt med en krusig kavel. Nagga med en gaffel. Grädda högst upp i ugnen ca 3 minuter.
* Gör sedan detta med alla andra bullar. Låt svalna inlindat i bakhanduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar