måndag 10 januari 2011

Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

Skäm bort dina kära med en vacker kombination av syrliga bär och söt, len kräm.

Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt


4p
250 g frysta hallon
½ dl strösocker

Vaniljkräm

1 vaniljstång
rivet skal av 1/4 citron
2 dl mjölk
4 äggulor
1 msk majsstärkelse
½ dl strösocker
20 g smör

2 passionsfrukter

* Blanda hallon och socker.
* Värm de i en kastrull på svag värme eller i mikro ca 2 min tills hallonen har tinat och sockret smält.
* Häll upp i 4 glas och ställ i frys eller kyl ca ½ tim.
* Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
* Koka upp mjölken med vaniljstång, frön och citronskal. Låt dra ca 10 min.
* Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker.
* Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna.
* Rör ner smöret. Låt vaniljkrämen svalna något.
* Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Fördela krämen på hallonen och låt stå i kyl ca ½ tim.
* Toppa med passionsfrukten vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar