fredag 14 januari 2011

Italiensk kycklingpasta

Tricolore speciale! Grön spenat, röda tomater och vit pasta, italienskt och gott så det förslår.

Italiensk kycklingpasta

4p
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle
250 g fryst bladspenat el 150 g färsk
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl mellangrädde

* Koka pastan.
* Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet.
* Skär kycklingen i små bitar.
* Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat.
* Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
* Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde.
* Låt det koka ihop några minuter.
* Servera såsen med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar