tisdag 25 januari 2011

Thaisoppa med nudlar och kyckling

Thaisoppa med nudlar och kyckling



4p

2 gula löka
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar citrongräs
2 msk finriven ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 tsk asiatisk fisksås
1 pressad lime
1 1/2 tsk röd currypasta
40 g risnudlar ( ca 2 dl)

* Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
* Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
* Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt
* Tillsätt risnudlarna och koka i ytterligare 2-4 minuter.
* Smaksätt med fisksås, lime och currypaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar