fredag 18 februari 2011

Fläskfilé med sås och ugnstekta grönsaker

Fläskfilé med sås och ugnstekta grönsaker

4p
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja

Ugnstekta grönsaker
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

* Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °.
* Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor.
* Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan.
* Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
* Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken.
* Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
* Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min.
* Strö över persilja. Servera med potatisen och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar