onsdag 16 februari 2011

Lasagne

Lasagne

4p
ca 10 st lasagneplattor
1 dl riven ost

* Följ recepten på köttfärsröra och ostsås nedan.

Köttfärsröra2 st gul lök
4 st vitlöksklyfta
1 msk olja eller margarin
400 g nötfärs
400 g passerade tomater
1 st buljongtärning (kött)
1 tsk basilika
1/2 tsk timjan
salt & peppar

* Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs de mjuka och tillsätt nötfärsen.
* Fräs färsen tills den blir grynig, häll i tomaterna och koka upp röran.
* Lägg i buljongtärning, salt och peppar och koka under lock på svag värme i ca 15 min.
* Smula sönder örtkryddorna och tillsätt de mot slutet av koktiden.

Ostsås2 msk margarin eller smör
3/4 dl mjöl
7-8 dl mjölk
3 dl riven ost
salt & peppar

* Smält matfettet till ostsåsen på mellanvärme och rör i mjölet.
* Tillsätt mjölken, rör om och låt koka i 5 min. Rör om då och då och tillsätt sedan salt och peppar.

* Varva plattorna med köttfärsröra och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och strö till sist över riven ost.
* Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 30-40 minuter.

TIPS! Kan tillagas vid ett senare tillfälle, ställ då formen i kyla och tillaga sedan i ugnen på 200 grader i 40-50 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar