tisdag 15 februari 2011

Grön kycklingcurry

Grön kycklingcurry

6p

3 msk grön currypasta
1 stk hel kyckling
8 dl kokosmjölk
2 kviste färsk Legro citronmeliss
1 tsk grovsalt
2 msk fisksås
2 msk färska chilipeppar
4 msk färsk Legro basilika

* Dela kycklingen i mindre bitar.
* Värm upp den tjocka delen av kokosmjölken i en gryta, tills den börjar koka.
* Vrid ner värmen och låt det koka tills kokosmjölken har blivit tjockare och oljan flyter upp på ytan. Vätskan får gärna reduceras till 1/4 av den ursprungliga mängden.
* Tillsätt grön currypasta. Låt den krämiga pastan steka i 5 min, under konstant omrörning. Oljan ska återigen flyta upp till ytan.
* Tillsätt kycklingköttet och stek vidare på medelhög värme i 15 minuter. Rör om ofta och vänd köttet undertiden.
* Tillsätt resten av kokosmjölken, citronmeliss, salt och fisksås och rör om medan grytan kokar upp.
* Vrid ner värmen och låt rätten sjuda i 45 min, eller tills kycklingbitarna är färdiga. Det är viktigt att vätskan inte kokar in helt, eftersom detta inte är tanken med thailändska curryrätter.
* Rör i hackad chili och basilika, låt det sjuda i 5 min och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar