lördag 12 februari 2011

Kycklingcannelloni med svamp

Arlas smarriga!

Kycklingcannelloni med svamp

4p
1 grillad kyckling
1 gul lök
200 g champinjoner
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
80 g bladspenat
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet
150 g champinjoner
timjan,citron
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor

2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt & peppar

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar.
* Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint.
* Stek lök, champinjoner och vitlök i smör ett par min.
* Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar.
* Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
* Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 min under omrörning. Smaka av med salt.
* Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost.
* Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.

TIPS!> Gott med tomatsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar