lördag 19 februari 2011

Tacopaj med kyckling

Tacopaj med kyckling

4-6p
125 g Arla® smör
3 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1/2 tsk salt
2 msk vatten

Fyllning
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 msk smör-&rapsolja
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost

Tillbehör
Gräddfil
Gurkstavar
Taco Sauce eller Salsa
Taco chips

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
* Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
* Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter.
* Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min.
* Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
* Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör-&rapsolja. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 minuter.
* Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet.
* Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost.
* Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar