måndag 7 februari 2011

Rödspätta med äggsås

Rödspätta med äggsås

600 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
5 dl fiskbuljong

Sås
2 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

* Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan.
* Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min.
* Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
* Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen.
* Koka på svag värme under lock ca 3 min.
* Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
* Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen.
* Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

TIPS! Det går att byta ut rödspättafiléen till torskfilé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar